Δεν πειράζει.. Δεν ζεις για αυτούς..

Για εσένα που σου μάθανε από μικρό να κλέβεις, να λες ψέματα και να νομίζεις πως τα χρόνια στην πλάτη σου σου δίνουν το ελαφρυντικό της δήθεν σοφίας και του απαιτούμενου σεβασμού μάθε πως δεν στα μάθανε καλά. Είσαι απλά ένα γερασμένο κωλόπαιδο.

Για εσένα που σου μάθανε πως η ομορφιά είναι αξία και διαβατήριο για αστραφτερές αίθουσες και κόκκινα χαλιά  μάθε πως δεν στα μάθανε καλά. Θα έρθει η ώρα που οι ρυτίδες θα γεμίσουν το πρόσωπο σου και το μόνο που θα έχεις να επιδείξεις είναι η ψυχή σου, αν φυσικά έχεις..

Για εσένα που σου μάθανε πως η φορεσιά και η ταμπέλα σε κάνουν "κάποιο" μάθε πως δεν στα μάθανε καλά. Κάτω από το κοστούμι σου μπορεί να  είσαι ένας χιμπατζής που στην πρώτη ευκαιρία θα πετάξει τα μαχαιροπήρουνα και θα  φάει την προβατίνα από την λαδόκολα με τα χέρια.

Για εσένα που σου είπανε πως κρατάς από τζάκι και δικαιούσαι τα εύσημα της καλής καταγωγής μάθε πως δεν στα μάθανε καλά. Στην ζωή δεν είσαι οι γονείς σου, αλλά αυτό που θα επιλέξεις εσύ να γίνεις, αν δε, δεν επιλέξεις ποτέ να γίνεις κάτι, σκέψου πως το κακέκτυπο είναι πάντα η ιμιτασιόν της πραγματικής εκδοχής, καλής ή κακής..

Για εσένα που σου είπανε πως είσαι καμένο χαρτί και τελειωμένος, μάθε πως δεν στα μάθανε καλά. Κανείς δεν μπορεί να σου πει πως τέλειωσες εκτός αν το έχεις αποφασίσει εσύ.

Για εσένα που σου είπανε να προσέχεις πολύ το τι θα πεις και το τι θα κάνεις για τα μάτια του κόσμου, δεν στα είπανε καλά. Δεν σε ενδιαφέρει η άποψη όσων δεν ενδιαφέρονται για εσένα.. 

Για εσένα που σου είπανε πως δεν άξιζε που φέρθηκες σωστά δεν στα μάθανε καλά. Δεν φέρεσαι σωστά για έτσι πρέπει.. φέρεσαι σωστά γιατί απλά είσαι καλός άνθρωπος και αυτό δεν είναι ούτε βλακία ούτε και κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι.

Και κάτι ακόμη

Για εσένα που είσαι διαφορετικός από τον μέσο όρο μην σκας, είναι ευτυχές που διαφέρεις.. και αν αυτό σε κάποιους δεν αρέσει,  δεν πειράζει.. δεν ζεις για αυτούς..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άντε και καλή μας αρχή..

Η δεύτερη ζωή..

Τι να πει ένας τίτλος για δυο χρόνια..